AFAS – batterij-opslag geschikt voor handel in energie

AFAS – batterij-opslag geschikt voor handel in energie

Onze consultants zijn altijd trots als opdrachtgevers tevreden zijn over het geleverde werk. In 2020 werd het uitdagende project van het nieuwe AFAS Experience Center in Leusden* opgeleverd. Soltronergy werd daarna opnieuw benaderd door AFAS met de vervolgopdracht om een Megawattuur batterij geschikt te maken voor energiehandel en eigen gebruik van de opgeslagen energie.

Een nieuwe uitdaging waar vooral veel afstemming moest plaatsvinden met alle betrokken partijen; van opdrachtgever tot energieleveranciers en -afnemers en batterij-aansturende bedrijven.

De volgende taken werden uitgevoerd door de consultants van Soltronergy:

  • Advisering business case en administratieve processen, waaronder MLOEA (Meerdere Leveranciers Op Eén Aansluiting)
  • Technische engineering en coördinatie om batterij geschikt te maken voor energiehandel
  • Gekozen business cases en handelsstrategie
    – Koppeling tussen aansturing van batterij, opwek van zonnepanelen en handel van energie op onbalansmarkt
  • Begeleiding technische installatiewerkzaamheden en afstemming met meetbedrijf en energiehandelaar
  • Afstemming met opdrachtgever en batterij-aansturende partijen

* Een project dat moest voldoen aan acht duurzaamheidsaspecten, waaronder het plaatsen van bijna 1100 DAS-lichtgewicht zonnepanelen op de deels glooiende daken van het complex. Soltronergy verzorgde het ontwerp, de werkvoorbereiding, de gehele engineering, inclusief montage en aansluiting van deze innovatieve panelen met een totaal vermogen van ruim 325 kW. Lees verder over dit project op onze website.

 

 

Related posts

Lichtgewichtpanelen steeds vaker toegepast

Steeds meer bedrijven vinden duurzaamheid belangrijk, ook de wens om zelf energie op te wekken speelt vaker een rol. Onze consultants worden in heel Nederland en ook bij onze zuiderburen gevraagd om te kijken of de daken op hun bedrijfsgebouw geschikt zijn voor zonnepanelen. Waar voorheen standaard het hele...

Lees meer

Zonnepanelen voor Staco Roosters

Staco Roosters* in Reuver is producent van hoogwaardige roosters en traptreden in staal, aluminium en RVS. Het bedrijf investeert voortdurend in zuinige en milieuvriendelijke productiemethoden en producten en is trots dat zij als eerste roosterfabrikant cradle-to-cradle is gecertificeerd. In deze visie paste natuurlijk ook de aanschaf van zonnepanelen op...

Lees meer