AFAS – batterij-opslag geschikt voor handel in energie

AFAS – batterij-opslag geschikt voor handel in energie

Onze consultants zijn altijd trots als opdrachtgevers tevreden zijn over het geleverde werk. In 2020 werd het uitdagende project van het nieuwe AFAS Experience Center in Leusden* opgeleverd. Soltronergy werd daarna opnieuw benaderd door AFAS met de vervolgopdracht om een Megawattuur batterij geschikt te maken voor energiehandel en eigen gebruik van de opgeslagen energie.

Een nieuwe uitdaging waar vooral veel afstemming moest plaatsvinden met alle betrokken partijen; van opdrachtgever tot energieleveranciers en -afnemers en batterij-aansturende bedrijven.

De volgende taken werden uitgevoerd door de consultants van Soltronergy:

  • Advisering business case en administratieve processen, waaronder MLOEA (Meerdere Leveranciers Op Eén Aansluiting)
  • Technische engineering en coördinatie om batterij geschikt te maken voor energiehandel
  • Gekozen business cases en handelsstrategie
    – Koppeling tussen aansturing van batterij, opwek van zonnepanelen en handel van energie op onbalansmarkt
  • Begeleiding technische installatiewerkzaamheden en afstemming met meetbedrijf en energiehandelaar
  • Afstemming met opdrachtgever en batterij-aansturende partijen

* Een project dat moest voldoen aan acht duurzaamheidsaspecten, waaronder het plaatsen van bijna 1100 DAS-lichtgewicht zonnepanelen op de deels glooiende daken van het complex. Soltronergy verzorgde het ontwerp, de werkvoorbereiding, de gehele engineering, inclusief montage en aansluiting van deze innovatieve panelen met een totaal vermogen van ruim 325 kW. Lees verder over dit project op onze website.

 

 

Related posts

Zonnepark Leveroysedijk, Weert

Eind oktober 2023 werd het zonnepark Leveroysedijk officieel in gebruik gesteld door wethouder Lizbeth Steinbach. Het park, dat op een afvalberg is gebouwd, wekt 100% lokale groene stroom op, voldoende voor circa 1.600 huishoudens. Het park werd gerealiseerd in de korte tijd van vier maanden. De adviseurs van Soltronergy...

Lees meer

Het blijft zinvol om te investeren zonnepanelen

Voor huisbezitters en ook voor bedrijven blijft het interessant om te investeren in zonnepanelen. Ondanks de verhalen over het ‘mogelijke afbouwen van de salderingsregeling in Nederland’ (dat inmiddels alweer door Den Haag is uitgesteld), ‘energieleveranciers die verplichte kosten opleggen aan eigenaren van zonnepanelen’, ‘hoge rentetarieven’ en ‘dalende elektriciteitsprijzen’, blijft...

Lees meer