Bouw tweede zonneweide WeertEnergie van start

Bouw tweede zonneweide WeertEnergie van start

Aan de Leveroysedijk in Weert komt dit jaar een zonnepark met een vermogen van ruim 5,6 Megawatt (8.624 panelen). Het project wordt uitgevoerd door Kieszon. Soltronergy is, net als bij het eerste zonnepark van WeertEnergie in Altweerterheide,  betrokken bij dit project als adviseur en is verantwoordelijk voor het technische projectmanagement.

Vrijdag 1 juni werd de aanneemovereenkomst getekend door het bestuur van WeertEnergie/Zon Weert BV en de directie van Kieszon.

Het zonnepark aan de Leveroysedijk komt in de buurt van het Windpark Weert van WeertEnergie en Eneco langs de A2. Door middel van cable-pooling wordt het zonnepark aangesloten op de drie windmolens.

Overzicht plek zonneweide Leveroysedijk ten opzichte van de drie windmolens langs de A2


(fotograaf  Dion Huibers)

Groepsfoto  van links naar rechts:
Henk Lambrichts/WE, Ruud van der Voort/Soltronergy, Kees de Korver/WE, Wim Op den Buysch/WE, Ton Kroef/Kieszon, Jan Scholts/WE, Eric Hulshof/WE, Mathieu van den Hof/Rescoop Limburg

Related posts

Obstakelvrije zonnepanelen in de berm

Soltronergy werd vorig jaar benaderd door Rijkswaterstaat met het verzoek om mee te werken aan de ontwikkeling van een systeemontwerp voor de obstakelvrije zone langs wegen en een demo-opstelling te realiseren. Dit op basis van onze uitgebreide ervaring op het gebied van innovatieve zonne-energiesystemen. Een van de belangrijkste ontwerpaspecten,...

Lees meer