De verzekerbaarheid van zonnestroomsystemen op bedrijfspanden

De verzekerbaarheid van zonnestroomsystemen op bedrijfspanden

Als lid van de klankbordgroep zonnedakverzekeringen levert Soltronergy met haar expertise een belangrijke bijdrage aan dit zeer actuele onderwerp. Iedere gebouweigenaar die voornemens is zonnepanelen te plaatsen krijgt te maken met de verzekerbaarheid van het zonnestroomsysteem. In media wordt de indruk gewekt dat zonnepanelen extra brandgevaar opleveren.

Wat het extra gecompliceerd maakt is dat de belangen van de gebouweigenaren, installateurs en verzekeraars niet altijd overeenkomen. Reden waarom eind 2020 het Commissiedebat Klimaat en Energie van de Tweede Kamer heeft gevraagd om een onafhankelijk onderzoek naar de factoren die invloed hebben op de verzekerbaarheid van zonnestroomsystemen. De opdracht is uitgevoerd voor de Topsector Energie op verzoek van TKI Urban Energy, de resultaten staan in onderstaande publicatie.

 

Related posts

Roto-Art, Tilburg – grote duurzame ambities

Optimale duurzaamheid was uitgangspunt voor de aanleg van een zonnedak van 735 kilowattpeak (0,735 MWp) bij de nieuwbouw van kantoren en productiehal van Roto-Art Tilburg, producent van klant-specifieke kunststofproducten. Het bedrijf heeft de ambitie om met hun huisvesting ver vóór 2050 Paris Proof te zijn. De consultants van Soltronergy...

Lees meer