Zonnepanelen op perronoverkapping station Delft Campus

Zonnepanelen op perronoverkapping station Delft Campus

In december werd het eerste energie-neutrale station in Nederland, het gerenoveerde station Delft Campus, geopend. De opvallende vleermuisvormige overkapping met ruim 800 monokristallijne siliciumzonnepanelen levert voldoende stroom voor de liften, de ledverlichting, de omroepinstallatie, kaartautomaten, incheckpoortjes en reisinformatieborden. ProRail is voornemens meer dan 200 stations, rijwielstallingen en loopbruggen in haar beheer van energie-neutrale overkappingen te voorzien.

Een innovatief, uitdagend project waar de expertise van Soltronergy bijdroeg aan de realisatie van deze buitengewone constructie.
Soltronergy was betrokken vanaf de advisering van de PV-installatie tijdens het ontwerp en de werkvoorbereiding, de sourcing van panelen met onder andere speciale eisen aan de ‘doorvalveiligheid’ en ‘lichtdoorlatendheid’ van de zonnepanelen, de installatiebegeleiding tot en met de inbedrijfstelling.

Het resultaat heeft is een state-of-the-art perronkap waarin een complexiteit aan eisen op vernuftige wijze en met veel kennis van zaken is samengebracht.

Lees meer over dit bijzondere project in Solar Magazine

 

Station Delft Campus
Zonnedak in aanbouw