Eerste zonnepaneel gelegd op zonnepark Leveroysedijk

Eerste zonnepaneel gelegd op zonnepark Leveroysedijk

Na maanden van voorbereidingen was het zover het eerste zonnepaneel werd gelegd op het nieuwe zonnepark van WeertEnergie aan de Leveroysedijk. Soltronergy, heeft, net als bij het eerste zonnepark in Altweerterheide, een belangrijke rol in de realisatie van dit zonnepark.

De werkzaamheden omvatten:

  • Advisering van Zon Weert BV (onderdeel van WeertEnergie) in de idee- en initiatieffase
  • Inkoopbegeleiding
  • Het overall technische projectmanagement van A tot Z
  • Afstemming van werkzaamheden tussen toeleveranciers en EPC ‘er.
  • Controle tijdens bouwwerkzaamheden

Onderstaand het persbericht van WeertEnergie:

Wethouder Lizbeth Steinbach (Duurzaamheid en energietransitie) heeft samen met onder andere Theo Jongeling, voorzitter van WeertEnergie, op zaterdag 16 september het eerste zonnepaneel van het zonnepark Leveroysedijk in Weert gelegd. Dankzij dit nieuwe zonnepark kunnen inwoners van Weert later dit jaar 100% lokaal opgewekte groene stroom afnemen via WeertEnergie.

Het zonnepark Leveroysedijk zal bestaan uit 8.624 panelen van elk 660 Wp in totaal dus 5.691.840 Wp. Met de gekozen Oost-West oriëntatie zullen deze naar verwachting tussen de 4.800 en 5.000 MWh per jaar aan stroom gaan leveren. Dat komt overeen met het stroomverbruik van ca 1.600 huishoudens.

Een ander bijzonder detail is dat de zonnepanelen bestaan uit glas-glaslagen. Ze zijn licht-doorlatend, waardoor er meer lichtinval is en het groen op de bodem zich beter kan ontwikkelen. Wat zorgt voor meer plantendiversiteit.

Wethouder Lizbeth Steinbach: “De energietransitie heeft grote impact op de lokale samenleving. In Weert zetten we de energietransitie in om de Weerter samenleving eerlijker, kansrijk en groener te maken. Dit kunnen we als gemeente natuurlijk niet alleen. WeertEnergie is voor ons een belangrijke partner in de opgave om lokaal duurzame energie op te wekken. Het zonnepark is hier een mooi resultaat van. Het is met, voor en door de inwoners van Weert gerealiseerd.”

Theo Jongeling, voorzitter van WeertEnergie: “Als WeertEnergie zijn we blij dat we met het zonnepark opnieuw een bijdrage leveren aan de energietransitie van Weert. Volgens planning kan het zonnepark in oktober in productie gaan. Inwoners van Weert kunnen deze honderd procent lokaal opgewekte groene stroom afnemen via WeertEnergie. Hoe mooi is het dat we dat in coöperatief eigendom kunnen doen. Daar kunnen we met zijn allen trots op zijn.

Fotograaf Dion Huiberts

Related posts

Obstakelvrije zonnepanelen in de berm

Soltronergy werd vorig jaar benaderd door Rijkswaterstaat met het verzoek om mee te werken aan de ontwikkeling van een systeemontwerp voor de obstakelvrije zone langs wegen en een demo-opstelling te realiseren. Dit op basis van onze uitgebreide ervaring op het gebied van innovatieve zonne-energiesystemen. Een van de belangrijkste ontwerpaspecten,...

Lees meer

Bouw tweede zonneweide WeertEnergie van start

Aan de Leveroysedijk in Weert komt dit jaar een zonnepark met een vermogen van ruim 5,6 Megawatt (8.624 panelen). Het project wordt uitgevoerd door Kieszon. Soltronergy is, net als bij het eerste zonnepark van WeertEnergie in Altweerterheide,  betrokken bij dit project als adviseur en is verantwoordelijk voor het technische...

Lees meer