Energiecoöperaties

Energiecoöperaties

Bij Soltronergy herkennen we de passie voor duurzaamheid, de behoefte aan onafhankelijkheid en het plezier van zelfopgewekte goedkope energie die leden van energiecoöperaties drijft. We werken dan ook met diverse coöperaties samen. Energiecoöperaties bestaan uit ondernemende burgers die serieus samenwerken aan verduurzaming. Via een gedeelde investering, bijvoorbeeld in zonnepanelen of windmolens, kunnen coöperaties zelfstandig de energie opwekken die de leden nodig hebben. Tegelijkertijd verkleinen ze zo hun ecologische footprint.

Samen met subsidies, zoals van de Stichting Duurzame Energie (SDE+), maakt de opbrengst uit energieverkoop de investering van de coöperaties rendabel en de organisatie levensvatbaar.
Extra opbrengsten worden door coöperaties meestal in maatschappelijke initiatieven gestoken, wat de vitaliteit van de lokale gemeenschappen ten goede komt.

Soms is samenwerking met het bedrijfsleven waardevol. Bedrijven hebben vaak grote oppervlaktes beschikbaar, zoals daken, én ze verbruiken veel energie. Samenwerken is dan voor alle partijen interessant.
De juiste keuzes maken bij het opzetten en besturen van een energiecoöperatie is echter niet eenvoudig. De senior consultants van Soltronergy kunnen hierbij uitkomst bieden. Zij versterken coöperaties op financieel, fiscaal, juridisch en technisch gebied.