Energiecoöperaties

Energiecoöperaties

Bij Soltronergy herkennen we de passie voor duurzaamheid, de behoefte aan onafhankelijkheid en het plezier van zelfopgewekte goedkope energie die leden van energiecoöperaties drijft. We werken dan ook met diverse coöperaties samen. Energiecoöperaties bestaan uit ondernemende burgers die serieus samenwerken aan verduurzaming. Via een gedeelde investering, bijvoorbeeld in zonnepanelen of windmolens, kunnen coöperaties zelfstandig de energie opwekken die de leden nodig hebben. Tegelijkertijd verkleinen ze zo hun ecologische footprint.

Samen met subsidies, zoals de Stimuleringsregeling Duurzame Energie en Klimaattransitie (SDE++), maakt de opbrengst uit energieverkoop de investering van de coöperaties rendabel en de organisatie levensvatbaar.
Extra opbrengsten worden door coöperaties meestal in maatschappelijke initiatieven gestoken, wat de vitaliteit van de lokale gemeenschappen ten goede komt.

Soms is samenwerking met het bedrijfsleven waardevol. Bedrijven hebben vaak grote oppervlaktes beschikbaar, zoals daken, én ze verbruiken veel energie. Samenwerken is dan voor alle partijen interessant.

SCE-projecten – Ontwikkeling coöperatieve energieprojecten
Soltronergy ondersteunt corporaties die een dak aangeboden krijgen via gemeentes of bedrijven die een dak aanbieden.
Steeds meer bedrijven stellen hun dak ter beschikking aan energiecoöperaties voor het plaatsen van zonnepanelen, Bijvoorbeeld in Weert heeft WeertEnergie een dak ter beschikking gekregen van Nering Bögel. In Roermond heeft Roerom Energie met Sporthal Herteheym (een gemeentelijke accommodatie) een zonnedak met 624 panelen gerealiseerd voor de opwek van groene energie.

Deze succesvolle projecten laten zien dat er veel aspecten komen kijken bij de voorbereidingen en aanleg van een gezamenlijk zonnedak. Bent u een energiecoöperatie of VvE en heeft u plannen om een gezamenlijk zonnedak te realiseren? De adviseurs van Soltronergy staan voor u klaar.