Infopunt Zonnepark Altweerterheide

Infopunt Zonnepark Altweerterheide

Begin juli werd het infopunt voor het zonnepark Altweerterheide officieel onthuld door de Weerter wethouder Wendy van Eijk.

Tijdens de voorbereidingen en bouw van het zonnepark met batterij in Altweerterheide was een van de speerpunten om vooral ook de omgeving te betrekken bij dit innovatieve project. Soltronergy is trots dat zij nauw betrokken was bij dit project, waaraan drie businessmodellen ten grondslag lagen: zelfvoorziening, energiehandel en balanshandhaving. Lees hier verder voor de rol van Soltronery bij dit project.

Bij de opening van het zonnepark in 2019 vertelden de kinderen van de basisschool over hun toekomstideeën. Hoe zou de wereld er over 15 jaar uit zien? Ook maakten zij hiervan een tekening. Deze 24 tekeningen zijn door kunstenaar Inge de Monte geabstraheerd tot herkenbare taferelen en samen met de kinderen verwerkt in een fraai gemozaïekt zonnepaneel. Het kleurrijke kunstwerk maakt deel uit van een mooie rustplek. Op het infobord staat informatie over het zonnepark en hoe het zich ontwikkeld als biotoop voor allerlei planten en dieren. Fietsers kunnen er gratis hun elektrische fiets opladen met groene stroom van het zonnepark.

Het project van WeertEnergie, Scholt Energy, TNO (voorheen SEAC) en Soltronergy is het eerste in Nederland waarbij een coöperatieve buurtbatterij wordt gecombineerd met het grootschalig lokaal opwekken van duurzame energie.

Zie ook het artikel op Weertdegekste

Related posts

Zonnepark Leveroysedijk, Weert

Eind oktober 2023 werd het zonnepark Leveroysedijk officieel in gebruik gesteld door wethouder Lizbeth Steinbach. Het park, dat op een afvalberg is gebouwd, wekt 100% lokale groene stroom op, voldoende voor circa 1.600 huishoudens. Het park werd gerealiseerd in de korte tijd van vier maanden. De adviseurs van Soltronergy...

Lees meer

Het blijft zinvol om te investeren zonnepanelen

Voor huisbezitters en ook voor bedrijven blijft het interessant om te investeren in zonnepanelen. Ondanks de verhalen over het ‘mogelijke afbouwen van de salderingsregeling in Nederland’ (dat inmiddels alweer door Den Haag is uitgesteld), ‘energieleveranciers die verplichte kosten opleggen aan eigenaren van zonnepanelen’, ‘hoge rentetarieven’ en ‘dalende elektriciteitsprijzen’, blijft...

Lees meer