Infopunt Zonnepark Altweerterheide

Infopunt Zonnepark Altweerterheide

Begin juli werd het infopunt voor het zonnepark Altweerterheide officieel onthuld door de Weerter wethouder Wendy van Eijk.

Tijdens de voorbereidingen en bouw van het zonnepark met batterij in Altweerterheide was een van de speerpunten om vooral ook de omgeving te betrekken bij dit innovatieve project. Soltronergy is trots dat zij nauw betrokken was bij dit project, waaraan drie businessmodellen ten grondslag lagen: zelfvoorziening, energiehandel en balanshandhaving. Lees hier verder voor de rol van Soltronery bij dit project.

Bij de opening van het zonnepark in 2019 vertelden de kinderen van de basisschool over hun toekomstideeën. Hoe zou de wereld er over 15 jaar uit zien? Ook maakten zij hiervan een tekening. Deze 24 tekeningen zijn door kunstenaar Inge de Monte geabstraheerd tot herkenbare taferelen en samen met de kinderen verwerkt in een fraai gemozaïekt zonnepaneel. Het kleurrijke kunstwerk maakt deel uit van een mooie rustplek. Op het infobord staat informatie over het zonnepark en hoe het zich ontwikkeld als biotoop voor allerlei planten en dieren. Fietsers kunnen er gratis hun elektrische fiets opladen met groene stroom van het zonnepark.

Het project van WeertEnergie, Scholt Energy, TNO (voorheen SEAC) en Soltronergy is het eerste in Nederland waarbij een coöperatieve buurtbatterij wordt gecombineerd met het grootschalig lokaal opwekken van duurzame energie.

Zie ook het artikel op Weertdegekste

Related posts

1.900 zonnepanelen op daken Nering Bögel

Voor Nering Bögel heeft Soltronergy een project gecoördineerd voor de plaatsing van 1.900 zonnepanelen op drie daken van het productiebedrijf in Weert. Voor dit project verzorgde Soltronergy de engineering, de inkoopbegeleiding, de oplevering van de zonnepanelen en de administratieve zaken rondom subsidies, alsmede de netaansluiting (MLOEA). De circa 1.900...

Lees meer

Onzichtbaar geplaatste panelen

Voor veel klanten is het esthetische aspect bij het plaatsen van zonnepanelen zeker zo belangrijk als de kwaliteit en performance. Bij een van onze recente opdrachten voor een all-electric woonhuis (met warmtepomp, geen gasaansluiting) was een van de eisen om de panelen uit het zicht te plaatsen. Ook moest...

Lees meer