Ingebruikname 1e laadpaal WeertEnergie 

Ingebruikname 1e laadpaal WeertEnergie 

Wethouder Lizbeth Steinbach nam op 17 september 2022 de eerste laadpaal van WeertEnergie officieel in gebruik op het parkeerdek van de Walburgpassage in Weert.

Heel toepasselijk viel de datum samen met de Open Energie Dag van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

De stroom voor de laadpalen wordt geleverd door WeertEnergie | om, dus 100% groene stroom van het eigen zonnepark en windpark. Dat staat ook op het display van de laadpaal te lezen. De gebruiker kan de laadpaal activeren met zijn of haar eigen laadpas.

WeertEnergie heeft eerder Soltronergy ingeschakeld voor haar projecten en vroeg ook voor dit project in Weert advies. Daarnaast verzorgde Soltronergy de technische engineering voor deze double pro-line laadpaal.

 

Related posts

Zonnepark Leveroysedijk, Weert

Eind oktober 2023 werd het zonnepark Leveroysedijk officieel in gebruik gesteld door wethouder Lizbeth Steinbach. Het park, dat op een afvalberg is gebouwd, wekt 100% lokale groene stroom op, voldoende voor circa 1.600 huishoudens. Het park werd gerealiseerd in de korte tijd van vier maanden. De adviseurs van Soltronergy...

Lees meer

Het blijft zinvol om te investeren zonnepanelen

Voor huisbezitters en ook voor bedrijven blijft het interessant om te investeren in zonnepanelen. Ondanks de verhalen over het ‘mogelijke afbouwen van de salderingsregeling in Nederland’ (dat inmiddels alweer door Den Haag is uitgesteld), ‘energieleveranciers die verplichte kosten opleggen aan eigenaren van zonnepanelen’, ‘hoge rentetarieven’ en ‘dalende elektriciteitsprijzen’, blijft...

Lees meer