Lichtgewicht zonnepanelen steeds populairder op daken met beperkte draagkracht 

Lichtgewicht zonnepanelen steeds populairder op daken met beperkte draagkracht 

Ook in het buitenland is aandacht voor de lichtgewicht zonnepanelen van Solarge. Op PV Magazine staat een artikel over de lichtgewicht panelen van Solarge. Als projectpartner heeft Soltronergy een project in Budel bij Different Doors uitgevoerd van installatie tot inbedrijfstelling. Een kleine 470 lichtgewicht panelen werden op het dak van de nieuwe bedrijfshal gemonteerd in een back-to-back opstelling (in zowel Oost-West als Zuid opstelling). 

De panelen van Solarge zijn een nieuwe lichtgewicht, duurzame oplossing voor daken met beperkte draagkracht. In plaats van glas wordt gebruikt gemaakt van speciale hoogwaardige cellen vervaardigd van sterke en lichtgewicht polymeren; deze hebben een gewicht van slechts 5,5 kg per vierkante meter.

Voor het gehele artikel in PV Magazine* lees verder …

 *PV Magazine is toonaangevend, wereldwijd mediaplatform op het gebied van zonnepanelen en energieopslag. (Global, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, USA, Mexico, Brazilië, Latijns Amerika, Australië, China en India). Het platform legt zich toe op de nieuwste producten en technologieën, politieke en marketing ontwikkelingen en andere onderwerpen die betrekking hebben op zonnepanelen en energietransitie.

 

 

Related posts

Obstakelvrije zonnepanelen in de berm

Soltronergy werd vorig jaar benaderd door Rijkswaterstaat met het verzoek om mee te werken aan de ontwikkeling van een systeemontwerp voor de obstakelvrije zone langs wegen en een demo-opstelling te realiseren. Dit op basis van onze uitgebreide ervaring op het gebied van innovatieve zonne-energiesystemen. Een van de belangrijkste ontwerpaspecten,...

Lees meer

Eerste zonnepaneel gelegd op zonnepark Leveroysedijk

Na maanden van voorbereidingen was het zover het eerste zonnepaneel werd gelegd op het nieuwe zonnepark van WeertEnergie aan de Leveroysedijk. Soltronergy, heeft, net als bij het eerste zonnepark in Altweerterheide, een belangrijke rol in de realisatie van dit zonnepark. De werkzaamheden omvatten: Advisering van Zon Weert BV (onderdeel...

Lees meer