Nering Bögel nu ook energieproducent

Nering Bögel nu ook energieproducent

Met de installatie van 2000 zonnepanelen op de daken van Nering Bögel in Weert mag directeur en eigenaar Richard Janssen zich nu niet alleen ’s lands grootste leverancier in oplossingen voor afwatering, wateropslag en waterzuivering maar ook energieproducent noemen.

Met de 200 ton negatieve CO2-uitstoot is Nering Bögel in staat om deze geheel uit te delen aan derden, zonder zelf te tornen aan de nul-emissie. Naast moverende redenen om een schonere aarde te creëren voor de volgende generaties, zit er ook een ‘politieke’ gedachte achter de installatie van de 2000 zonnepanelen.
Lees het artikel in Nering Bogel B.V. GWW september 2021

Goede samenwerking essentieel
Alleen met een goed team om zich heen kon dit plan slagen. Een gezamenlijk doel nastreven met betrouwbare partners was het uitgangspunt. Hieraan heeft het advies van Soltronergy een belangrijke bijdrage geleverd. Andere partners voor dit ambitieuze project waren WeertEnergie en Lumeneus (LED verlichting).

Dat Richard Janssen uitermate tevreden is over de samenwerking is zichtbaar in zijn PR-uitingen. Een voorbeeld is de logo’s van de drie samenwerkende partijen: de gemeente Weert, WeertEnergie en Soltronergy, op zijn – uiteraard elektrische – auto.

Voor de rol van Soltronergy, zie de projectomschrijving op deze website.

Related posts

Zonnepark Leveroysedijk, Weert

Eind oktober 2023 werd het zonnepark Leveroysedijk officieel in gebruik gesteld door wethouder Lizbeth Steinbach. Het park, dat op een afvalberg is gebouwd, wekt 100% lokale groene stroom op, voldoende voor circa 1.600 huishoudens. Het park werd gerealiseerd in de korte tijd van vier maanden. De adviseurs van Soltronergy...

Lees meer

Het blijft zinvol om te investeren zonnepanelen

Voor huisbezitters en ook voor bedrijven blijft het interessant om te investeren in zonnepanelen. Ondanks de verhalen over het ‘mogelijke afbouwen van de salderingsregeling in Nederland’ (dat inmiddels alweer door Den Haag is uitgesteld), ‘energieleveranciers die verplichte kosten opleggen aan eigenaren van zonnepanelen’, ‘hoge rentetarieven’ en ‘dalende elektriciteitsprijzen’, blijft...

Lees meer