Nering Bögel nu ook energieproducent

Nering Bögel nu ook energieproducent

Met de installatie van 2000 zonnepanelen op de daken van Nering Bögel in Weert mag directeur en eigenaar Richard Janssen zich nu niet alleen ’s lands grootste leverancier in oplossingen voor afwatering, wateropslag en waterzuivering maar ook energieproducent noemen.

Met de 200 ton negatieve CO2-uitstoot is Nering Bögel in staat om deze geheel uit te delen aan derden, zonder zelf te tornen aan de nul-emissie. Naast moverende redenen om een schonere aarde te creëren voor de volgende generaties, zit er ook een ‘politieke’ gedachte achter de installatie van de 2000 zonnepanelen.
Lees het artikel in Nering Bogel B.V. GWW september 2021

Goede samenwerking essentieel
Alleen met een goed team om zich heen kon dit plan slagen. Een gezamenlijk doel nastreven met betrouwbare partners was het uitgangspunt. Hieraan heeft het advies van Soltronergy een belangrijke bijdrage geleverd. Andere partners voor dit ambitieuze project waren WeertEnergie en Lumeneus (LED verlichting).

Dat Richard Janssen uitermate tevreden is over de samenwerking is zichtbaar in zijn PR-uitingen. Een voorbeeld is de logo’s van de drie samenwerkende partijen: de gemeente Weert, WeertEnergie en Soltronergy, op zijn – uiteraard elektrische – auto.

Voor de rol van Soltronergy, zie de projectomschrijving op deze website.

Related posts

Roto-Art, Tilburg – grote duurzame ambities

Optimale duurzaamheid was uitgangspunt voor de aanleg van een zonnedak van 735 kilowattpeak (0,735 MWp) bij de nieuwbouw van kantoren en productiehal van Roto-Art Tilburg, producent van klant-specifieke kunststofproducten. Het bedrijf heeft de ambitie om met hun huisvesting ver vóór 2050 Paris Proof te zijn. De consultants van Soltronergy...

Lees meer