Nieuwe ISDE-regeling zonnepanelen mkb

Nieuwe ISDE-regeling zonnepanelen mkb

Vanaf begin 2021 is een nieuwe ISDE-regeling beschikbaar voor zonnepanelen op kleinverbruik-aansluitingen (3 x 80 Ampère) met een verbruik groter dan 50.000 kWh.
Deze subsidieregeling is bedoeld voor het mkb en andere zakelijke partijen die kleinschalige energieopwekking met zonnepanelen en windturbines willen realiseren.

Het betreft een tijdelijke uitbreiding van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en loopt tot 31 december 2023. In 2021 is het budget € 40 miljoen.

Voor uitgebreide informatie zie de rvo-website

 

 

 

 

Related posts

Zonnepark Leveroysedijk, Weert

Eind oktober 2023 werd het zonnepark Leveroysedijk officieel in gebruik gesteld door wethouder Lizbeth Steinbach. Het park, dat op een afvalberg is gebouwd, wekt 100% lokale groene stroom op, voldoende voor circa 1.600 huishoudens. Het park werd gerealiseerd in de korte tijd van vier maanden. De adviseurs van Soltronergy...

Lees meer

Het blijft zinvol om te investeren zonnepanelen

Voor huisbezitters en ook voor bedrijven blijft het interessant om te investeren in zonnepanelen. Ondanks de verhalen over het ‘mogelijke afbouwen van de salderingsregeling in Nederland’ (dat inmiddels alweer door Den Haag is uitgesteld), ‘energieleveranciers die verplichte kosten opleggen aan eigenaren van zonnepanelen’, ‘hoge rentetarieven’ en ‘dalende elektriciteitsprijzen’, blijft...

Lees meer