PRoRail wil zonnepanelen op meer dan 200 perronoverkappingen

PRoRail wil zonnepanelen op meer dan 200 perronoverkappingen

In december werd het eerste energie-neutrale station in Nederland, het gerenoveerde station Delft Campus, geopend. De opvallende vleermuisvormige overkapping met ruim 800 monokristallijne siliciumzonnepanelen levert voldoende stroom voor de liften, de ledverlichting, de omroepinstallatie, kaartautomaten, incheckpoortjes en reisinformatieborden. ProRail is voornemens meer dan 200 stations, rijwielstallingen en loopbruggen in haar beheer van energie-neutrale overkappingen te voorzien.

Een innovatief, uitdagend project waar de expertise van Soltronergy bijdroeg aan de realisatie van deze buitengewone constructie.
Soltronergy was betrokken vanaf de advisering van de PV-installatie tijdens het ontwerp en de werkvoorbereiding, de sourcing van panelen met onder andere speciale eisen aan de ‘doorvalveiligheid’ en ‘lichtdoorlatendheid’ van de zonnepanelen, de installatiebegeleiding tot en met de inbedrijfstelling.

Het resultaat is een state-of-the-art perronkap waarin een complexiteit aan eisen op vernuftige wijze en met veel kennis van zaken is samengebracht.

Lees meer over dit bijzondere project in Solar Magazine 

Station Delft Campus
Zonnedak in aanbouw

 

Related posts

Zonnepark Leveroysedijk, Weert

Eind oktober 2023 werd het zonnepark Leveroysedijk officieel in gebruik gesteld door wethouder Lizbeth Steinbach. Het park, dat op een afvalberg is gebouwd, wekt 100% lokale groene stroom op, voldoende voor circa 1.600 huishoudens. Het park werd gerealiseerd in de korte tijd van vier maanden. De adviseurs van Soltronergy...

Lees meer

Het blijft zinvol om te investeren zonnepanelen

Voor huisbezitters en ook voor bedrijven blijft het interessant om te investeren in zonnepanelen. Ondanks de verhalen over het ‘mogelijke afbouwen van de salderingsregeling in Nederland’ (dat inmiddels alweer door Den Haag is uitgesteld), ‘energieleveranciers die verplichte kosten opleggen aan eigenaren van zonnepanelen’, ‘hoge rentetarieven’ en ‘dalende elektriciteitsprijzen’, blijft...

Lees meer