Zonnedak met lichtgewicht flexibele panelen bij Interquell

Zonnedak met lichtgewicht flexibele panelen bij Interquell

Soltronergy is ook in het buitenland actief. Bij een project in Duitsland, waar onze experts samenwerkten met partner DAS Energy, is bij Interquell een zonnedak met 802 lichtgewicht zonnepanelen gerealiseerd.

Interquell GmbH is een familiebedrijf dat zich specialiseert in droogvoer met een productiefaciliteit in Wehringen. Opdracht was om op het licht hellende daken van de fabriek zonnepanelen te plaatsen. Vanwege constructieve beperkingen werd gekozen voor de lichtgewicht DAS Energy zonnepanelen (ca. 3,3 kg/m2), de flexibiliteit en de mogelijkheid deze te verlijmen op o.a. PVC-daken.

Al eerder heeft Soltronergy gewerkt met dit type zonnepanelen voor bijzondere projecten, zoals in Leusden bij het AFAS Experience Center. Soltronergy verzorgde bij dit project een deel van de engineering, inclusief projectbegeleiding op locatie tijdens de montage en aansluiting van de zonnepanelen. Uiteraard met oog voor detail en kwaliteit.
Een uitdagende klus waarbij de montage in circa twee weken geklaard werd.

Kijk hier voor een indruk van het dak met 802 flexibele lichtgewicht panelen.

Related posts

Obstakelvrije zonnepanelen in de berm

Soltronergy werd vorig jaar benaderd door Rijkswaterstaat met het verzoek om mee te werken aan de ontwikkeling van een systeemontwerp voor de obstakelvrije zone langs wegen en een demo-opstelling te realiseren. Dit op basis van onze uitgebreide ervaring op het gebied van innovatieve zonne-energiesystemen. Een van de belangrijkste ontwerpaspecten,...

Lees meer