Zonnedak met lichtgewicht flexibele panelen bij Interquell

Zonnedak met lichtgewicht flexibele panelen bij Interquell

Soltronergy is ook in het buitenland actief. Bij een project in Duitsland, waar onze experts samenwerkten met partner DAS Energy, is bij Interquell een zonnedak met 802 lichtgewicht zonnepanelen gerealiseerd.

Interquell GmbH is een familiebedrijf dat zich specialiseert in droogvoer met een productiefaciliteit in Wehringen. Opdracht was om op het licht hellende daken van de fabriek zonnepanelen te plaatsen. Vanwege constructieve beperkingen werd gekozen voor de lichtgewicht DAS Energy zonnepanelen (ca. 3,3 kg/m2), de flexibiliteit en de mogelijkheid deze te verlijmen op o.a. PVC-daken.

Al eerder heeft Soltronergy gewerkt met dit type zonnepanelen voor bijzondere projecten, zoals in Leusden bij het AFAS Experience Center. Soltronergy verzorgde bij dit project een deel van de engineering, inclusief projectbegeleiding op locatie tijdens de montage en aansluiting van de zonnepanelen. Uiteraard met oog voor detail en kwaliteit.
Een uitdagende klus waarbij de montage in circa twee weken geklaard werd.

Kijk hier voor een indruk van het dak met 802 flexibele lichtgewicht panelen.

Related posts

Zonnepark Leveroysedijk, Weert

Eind oktober 2023 werd het zonnepark Leveroysedijk officieel in gebruik gesteld door wethouder Lizbeth Steinbach. Het park, dat op een afvalberg is gebouwd, wekt 100% lokale groene stroom op, voldoende voor circa 1.600 huishoudens. Het park werd gerealiseerd in de korte tijd van vier maanden. De adviseurs van Soltronergy...

Lees meer

Het blijft zinvol om te investeren zonnepanelen

Voor huisbezitters en ook voor bedrijven blijft het interessant om te investeren in zonnepanelen. Ondanks de verhalen over het ‘mogelijke afbouwen van de salderingsregeling in Nederland’ (dat inmiddels alweer door Den Haag is uitgesteld), ‘energieleveranciers die verplichte kosten opleggen aan eigenaren van zonnepanelen’, ‘hoge rentetarieven’ en ‘dalende elektriciteitsprijzen’, blijft...

Lees meer